首页 - 手机版 - 视频教程 - 收费教程
我爱IT技术网教育平台官网LOGO
  • 语文
  • |
  • 数学
  • |
  • 物理
  • |
  • 化学
  • |
  • 英语
  • |
  • 生物
当前位置: 首页 / 试题 / 初中试题 / 初中英语试题 / Have you ever been ill? When you are ill-阅读理解试题

Have you ever been ill? When you are ill-阅读理解试题

来源:52ij试题网   作者:佚名  2015-05-09 17:30  

  导读:同学你好,你正在阅读的是我爱IT技术网教育培训平台所提供的初中英语试题,详细的知识点是:阅读理解的教育类部分,以下是详细描述。

  例题详解  

  例题:Have you ever been ill?

  题目描述:

Have you ever been ill? When you are ill, you must be unhappy because your body becomes hot, and there are pains all over your body. You don’t want to work. Instead, you want to stay in bed, feeling very sad.
What makes us ill? It is germs (细菌). Germs are everywhere. They are very small and you can’t find them with your eyes, but you can see them with a microscope(显微镜). They are very very small and there could be hundreds of them on a very small thing.
Germs are always found in dirty water. When we look at dirty water under the microscope, we shall see them in it. So your father and mother won’t let you drink dirty water.
Germs aren’t found only in water . They are found in air and dust. If you cut your finger and some of the dust ( 灰尘 ) from the floor goes into the cut, some of the germs would go into your finger. Your finger would become big and red , and you will have much pain in it. Sometimes germs would go into all of your body, and you would have pain everywhere.
【小题1】Which of the following is true?

A.If things are very very small , they are germs
B.If things can’t be seen, they must be germs
C.Germs are only in dirty water
D.Germs are everywhere around us
【小题2】What’s a microscope used for?
A.Making very very small things look much bigger
B.Making very big things look much smaller
C.Helping you read some newspapers
D.Helping you if you can’t see things clearly
【小题3】Why don’t your parents let you drink dirty water.
A.You haven’ t looked at it carefully
B.Water can’t be drunk in this way
C.There are lots of germs in it
D.Water will make you ill
【小题4】Which of the following is NOT true ?
A.Germs can be found both in water and in the air.
B.Germs can go into your finger if it is cut. 
C.If your temperature ( 体温 ) is not OK, there must be germs in your body.
D.If your finger isn’t cut, there aren’t any germs on it.
【小题5】What’s the main idea of the passage?
A.Germs can make us ill.
B.Germs are in dirty water.
C.Don’t drink dirty water.
D.Take care of your fingers.

  答案:
【小题1】D
【小题2】D
【小题3】C
【小题4】D
【小题5】A

  考点归纳:本题所考察的知识点是【阅读理解教育类】,属于阅读理解适合初中英语试题Have you ever been ill? 。

  解析:试题分析:短文大意:本文主要说明细菌让我们生病。细菌无处不在。细菌经常出现在脏水中。在空气和灰尘中也有细菌。有时细菌会进入你的身体,让你处处有疼痛。
【小题1】细节理解题。根据第二段第二句Germs are everywhere.可知该选D。
【小题2】细节理解题。根据第二段第三句They are very small and you can’t find them with your eyes, but you can see them with a microscope(显微镜).可知该选D。
【小题3】细节理解题。根据第三段第一句Germs are always found in dirty water.可知该选C。
【小题4】细节理解题。根据第四段开头Germs aren’t found only in water . They are found in air and dust. If you cut your finger and some of the dust ( 灰尘 ) from the floor goes into the cut, some of the germs would go into your finger.及生活常识可知该选D。
【小题5】主旨大意题。根据第二段开头What makes us ill? It is germs (细菌).及全文内容可知该选A。
考点:科普环保类阅读。

本文来源于52ij试题网http://shiti.52ij.com/,52ij试题网有小学试题、初中试题及高中试题,初中试卷和高中试卷等,欢迎大家继续阅读学习。如有什么问题或建议请加52ij试题网的QQ群6538112沟通交流。

上一页 1 2 下一页

上一篇:Good morning. The program today is about music.-阅读理解试题 下一篇:The last Monday in March is an important day in China-阅读理解试题