首页 - 手机版 - 视频教程 - 收费教程
我爱IT技术网教育平台官网LOGO
  • 语文
  • |
  • 数学
  • |
  • 物理
  • |
  • 化学
  • |
  • 英语
  • |
  • 生物
当前位置: 首页 / 试题 / 初中试题 / 初中英语试题 / In less than two months...-阅读理解试题

In less than two months...-阅读理解试题

来源:52ij试题网   作者:佚名  2015-05-09 17:17  

  导读:同学你好,你正在阅读的是我爱IT技术网教育培训平台所提供的初中英语试题,详细的知识点是:阅读理解的教育类部分,以下是详细描述。

  例题详解  

  例题:In less than two months,

  题目描述:

In less than two months, Junior 3 students around the country will take the senior high school entrance (入学) exam. They are studying hard for this big challenge. Do they have time to do something in memory of their middle school years? Many do.
Leng Jingze, 15, from Tianjin said that in her class students are already writing goodbye messages for each other. "Even the head teacher has a plan," said Leng. "She plans to put all our class photos and the Chinese compositions we have written onto a CD and give each student one," said Leng. "She will also write something for each student."
Wang Zeyu, 16, in Changchun, Jilin said his classmates are making "lucky stars" as graduation gifts. They are making the cheerful stars from colored paper. "Before making a lucky star, you write some words for the person on the paper," said Wang. "He or she can read the words later." Who does Wang want to make a lucky star for? He said he wanted to make one for his head teacher. "I’ll write: Dear teacher, you always look so serious," said Wang. "But we know you have a warm heart. Smile more!"
In Xiao Xia’s school in Beijing, each Junior 3 student will get a yearbook (毕业年鉴) , in which the graduating classes will put their photos and self-introductions. "Most classes have written an article as the self-introduction," said Xiao, 15. "We have written a poem in the ancient style!" The poem records the big events of the class’s history and is in the shape of the number 9. "Nine is our class number," said Xiao, who felt very proud of the idea. "Our class may be not the one with the best school grade but it must be the most creative one," said Xiao. "I feel lucky to study in such a class!"
【小题1】Leng Jingze’s head teacher plans to ____________.

A.put all the class photos onto a CD
B.put the student’s Chinese compositions onto a CD
C.give each student a CD
D.all above
【小题2】 Wang Zeyu wanted to make a "lucky star" for his teacher because ____________.
A.his head teacher wasn’t serious enough
B.he doesn’t like his head teacher 
C.his head teacher sent him a gift
D.he wanted his head teacher to smile more
【小题3】From the last paragraph, we know that ____________.
A.most classes in Xiao Xia’s school have written a poem as the self-introduction
B.9 is the lucky number for Xiao Xia’s Class 
C.Xiao Xia’s class has very creative ideas
D.each graduating class will get a yearbook to put their photos and self-introductions
【小题4】The passage is probably from ____________.
A.a newspaper B.a novel  C.a letter D.a diary

  答案:
【小题1】D
【小题2】D
【小题3】C
【小题4】A

  考点归纳:本题所考察的知识点是【阅读理解教育类】,属于阅读理解适合初中英语试题In less than two months, 。

  解析:【小题1】本文第二段的第二行有两句为"Even the head teacher has a plan," said Leng. "She plans to put all our class photos and the Chinese compositions we have written onto a CD and give each student one,"所表示的含义为冷佳泽的班主任有一个计划,计划把学生们所有的照片放在CD上,把我们缩写的作文放在CD上,给每个学生一张CD,故本题选D。
【小题2】本文第三段第五行为He said he wanted to make one for his head teacher. "I’ll write: Dear teacher, you always look so serious," said Wang. "But we know you have a warm heart. Smile more!"所表示的含义为王祖新给老师做一个幸运星,是为了想让老师有更多的微笑,故本题选 D。
【小题3】本文第三段第七行为each Junior 3 student will get a yearbook (毕业年鉴) , in which the graduating classes will put their photos and self-introductions. 所表示的含义为每个学生都有一本毕业年鉴,上面放上他们的照片和自我介绍,故本题选C。
【小题4】本文主要谈论了初中毕业之前的有关事情,可能是来自于一份报纸,故本题选A。

本文来源于52ij试题网http://shiti.52ij.com/,52ij试题网有小学试题、初中试题及高中试题,初中试卷和高中试卷等,欢迎大家继续阅读学习。如有什么问题或建议请加52ij试题网的QQ群6538112沟通交流。

上一页 1 2 下一页

上一篇:Many people think sports -阅读理解试题 下一篇:At 18, many American young people go off on their own-阅读理解试题