Many people think sports -阅读理解试题
导读:同学你好,你正在阅读的是我爱IT技术网教育培训平台所提供的初中英语试题,详细的知识点是:阅读理解的教育类部分,以下是详细描述。
例题详解
例题:Many people think sports
题目描述:
Many people think sports are just for winning and honor, but there is a lot more you can gain from (get out of) them. I have learned over the past years that sometimes when I lose, I get a lot more out of it than winning. Also, I find a lot of times in sports, people are getting too caught up in the game instead of just having fun. The real purpose of sports is to have fun and learn life lessons along the way.
I greatly encourage you to be a part of the school sports. Even if you are not the best, you can still have fun. Sports give people a great and healthy way of spending an afternoon, instead of lying around playing video games or even getting into bad things. Sports also give us a sense of achievement. There isn’t a better feeling than to have done something fun and productive for my day.
I think that we all need sports to give us courage. If we try hard in sports, we usually do well. If we did the same in study, we would all be champions. Another reason why I encourage you to play sports is that it’s just fun. Without sports, our lives would just be boring. So as you may be able to tell, sports are amazing!
Our coaches not only teach us to play sports, but show class and good sportsmanship while playing them. It’s never fun when you lose to have the competitor rub it in your face. That’s why our coaches teach us to show class when we lose; also, when coaches get onto you, don’t get down. They only want to see you improve and learn from what they say. When you do badly and they don’t shout loudly is when you should start worrying because they are giving up on you.
Overall, sports are great! They bring out the best and worst of a lot of us. However, we can’ t let sports get too serious to where it brings down all the fun. So to have the most fun in sports, you just need try your best and not worry so much about the winning or losing.
【小题1】The underlined phrase “get onto you” in Paragraph 4 probably means ________.
| A.point out your mistakes | B.take up your time |
| C.worry about your future | D.look into your privacy |
| A.Sports bring us great fun only if we have the talent. |
| B.Sports give us the best way of spending free time. |
| C.We can get more out of winning than losing. |
| D.We should take pleasure in doing sports. |
| A.Are we too caught up? |
B.To win or to gain?. |
| C.Are sports really great? | D.For honor or for health? |
答案:
【小题1】A
【小题1】D
【小题1】B
考点归纳:本题所考察的知识点是【阅读理解教育类】,属于阅读理解适合初中英语试题Many people think sports 。
解析:【小题1】猜测词义题。根据划线部分所在句子和后面几句的意思可知,当教练批评的时候,不要失望,反而,教练不理会你的错误时,就意味着他放弃了你。故划线部分的意思是“指出错误”。故选A。
【小题1】并不是只有有天赋的人才能在运动中得到快乐,A错;第二段第二行只提到运动是一种不错的度过下午的方式,B错;根据最后一段可知,参与最重要,输赢不重要,C错;根据第二段前两句可知,作者极力推荐读者参加运动,即使自己不是最棒的,因为体育运动能带来快乐。故选D。
【小题1】主旨大意题。文章开门见山指出,许多人参加运动是为了获得胜利和荣誉,其实得到的会更多。在文章末尾,作者再次强调,只需尽力,不要太担心输赢。作者建议读者参加运动来活得快乐。文章强调的是运动带来的好处,胜利并不重要。故选B。
本文来源于52ij试题网http://shiti.52ij.com/,52ij试题网有小学试题、初中试题及高中试题,初中试卷和高中试卷等,欢迎大家继续阅读学习。如有什么问题或建议请加52ij试题网的QQ群6538112沟通交流。
| 上一篇:Can you imagine a classroom without one... -阅读理解试题 | 下一篇:In less than two months...-阅读理解试题 |
相关试题及答案
- These days, I’m surprised a2015/05/09
- The last Monday in March is 2015/05/09
- Have you ever been ill? When2015/05/09
- Good morning. The program to2015/05/09
- If you put a buzzard(秃鹰) i2015/05/09
- 阅读理解。(每小题2分,共102015/05/09
- Students learn their lessons2015/05/09
- When it was getting dark, a 2015/05/09
- Victoria Middle School Repor2015/05/09
- 阅读下面短文,判断正误。(102015/05/09
- A good way to pass an examin2015/05/09
- Many of us don’t pay attent2015/05/09
- As a child, I was really afr2015/05/09
- Swimming and English Learnin2015/05/09
- At 18, many American young p2015/05/09
- In less than two months...-2015/05/09
- The last Monday in March is an important
- Do you want to be the most popular perso
- Can you imagine a classroom without one.
- Many people think sports -阅读理解试题
- In less than two months...-阅读理解试题
- At 18, many American young people go off
- Swimming and English Learning... -阅读理
- As a child, I was really afraid of the d
- Many of us don’t pay attention to the i
- A good way to pass an examination is to
- 阅读下面短文,判断正误。(10分)What a c
- Victoria Middle School Report Student: J
- These days, I’m surprised at what my cl
- The last Monday in March is an important
- Have you ever been ill? When you are ill
- Good morning. The program today is about
- If you put a buzzard(秃鹰) in a cage wit
- 阅读理解。(每小题2分,共10分)I\'m a Ch
- Students learn their lessons in class.I
- When it was getting dark, a wolf was wal
- Victoria Middle School Report Student: J
- 阅读下面短文,判断正误。(10分)What a c
- A good way to pass an examination is to
- Many of us don’t pay attention to the i
