Many of us don’t pay attention to the importance of eye care.-阅读理解试题
导读:同学你好,你正在阅读的是我爱IT技术网教育培训平台所提供的初中英语试题,详细的知识点是:阅读理解的教育类部分,以下是详细描述。
例题详解
例题:Many of us don’t pay att
题目描述:
Many of us don’t pay attention to the importance of eye care. It’s said that if you take care of your body, then you can be healthy. That is why our eyes should be given a lot of care. Natural eye care should be put in a number one place.
There are several causes leading to poor eyesight like not enough food, gene(基因) and aging(年龄增长). Televisions, computers and reading are also the causes of having poor eyesight.
If you happen to work in front of the computer, it is best to take a rest every once in a while. Something dirty can cause redness and they will make you feel uncomfortable. It is bad for your eyes, too. If this happens, the best way is to clean your eyes by using cold water. You must also try your best to protect your eyes from harmful thing. For example, sunglasses are not just fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays.
Eating healthy foods will do good to your eyesight. Remember that vitamins(维生素) A、C and E are good for eyes. Try to eat food groups that have these vitamins. And you should do eye exercises because exercise protects your eyesight, too. If a person exercises regularly(规律地) and eats the right kind of food, his eyes will stay in good condition for a long time.
All above are natural ways of eye care that help us keep healthy eyes. Being happy all the time can be helpful to a person’s eyesight, too. In a word, eye care is very important, no matter how old a person is.
根据短文内容,选出最佳答案。
【小题1】 __________ is the most important way to protect our eyes.
| A.Natural eye care | B.Taking medicine |
| C.Seeing the doctor | D.Being happy all the time |
| A.age | B.height |
| C.reading | D.computer |
| A.Eat healthy foods. |
| B.Clean the eyes by using cold water. |
| C.Wear a pair of sunglasses. |
| D.Have a rest after working for a while. |
| A.沙土 | B.闪电 |
| C.紫外线 | D.超声波 |
| A.Ways of Eye Care | B.Ways of Eye Exercises |
| C.Way of Being be Happy | D.Way of Being Healthy |
答案:【小题1】A
【小题2】B
【小题3】D
【小题4】C
【小题5】A
考点归纳:本题所考察的知识点是【阅读理解教育类】,属于阅读理解适合初中英语试题Many of us don’t pay att 。
解析:试题分析:这篇短文告诉我们的是保护眼睛是很重要的,但是在生活中很多人都没有注意到这件事请。在保护眼睛的方法中,使用自然的方式是重要的。作者在短文分析了影响我们视力的因素,并高诉我们该怎样做,可以保护我们的眼睛不受伤害。
【小题1】细节理解题。根据短文的第一段中Natural eye care should be put in a number one place可知,我们要注意保护我们的眼睛,而自然的保护眼睛是最重要的一个方法。故选A。
【小题2】细节理解题。根据短文第二段中There are several causes leading to poor eyesight like not enough food, gene(基因) and aging(年龄增长). Televisions, computers and reading are also the causes of having poor eyesight可知,影响视力的因素有很多,如没有足够的食物、基因的影响、年龄的增长等,电视、电脑和阅读也会对视力有影响。用排除法我们可以知道选B。
【小题3】细节理解题。根据短文第三段中If you happen to work in front of the computer, it is best to take a rest every once in a while可知,如果你要在电脑前面工作,那么就需要注意时不时的休息一下,这样可以保护眼睛。故选D。
【小题4】词义猜测题。根据文意和划线单词所在的句子sunglasses are not just fashion but they can also serve as a great way to protect your eyesight from UV rays可知,太阳镜可以保护我们的眼睛不受紫外线的伤害。根据句中的sunglasses我们可以猜测出,UV rays的意思是紫外线。故选C。
【小题5】主旨大意题。这篇短文告诉我们的是保护眼睛是很重要的,但是在生活中很多人都没有注意到这件事请。在保护眼睛的方法中,使用自然的方式是重要的。作者在短文分析了影响我们视力的因素,并高诉我们该怎样做,可以保护我们的眼睛不受伤害。故选A。
考点:保健类短文阅读。
本文来源于52ij试题网http://shiti.52ij.com/,52ij试题网有小学试题、初中试题及高中试题,初中试卷和高中试卷等,欢迎大家继续阅读学习。如有什么问题或建议请加52ij试题网的QQ群6538112沟通交流。
| 上一篇:As a child, I was really afraid of the dark and of getting lost-阅读理解试题 | 下一篇:A good way to pass an examination is to work...-阅读理解试题 |
相关试题及答案
- These days, I’m surprised a2015/05/09
- The last Monday in March is 2015/05/09
- Have you ever been ill? When2015/05/09
- Good morning. The program to2015/05/09
- If you put a buzzard(秃鹰) i2015/05/09
- 阅读理解。(每小题2分,共102015/05/09
- Students learn their lessons2015/05/09
- When it was getting dark, a 2015/05/09
- Victoria Middle School Repor2015/05/09
- 阅读下面短文,判断正误。(102015/05/09
- A good way to pass an examin2015/05/09
- As a child, I was really afr2015/05/09
- Swimming and English Learnin2015/05/09
- At 18, many American young p2015/05/09
- In less than two months...-2015/05/09
- Many people think sports -2015/05/09
- The last Monday in March is an important
- Do you want to be the most popular perso
- Can you imagine a classroom without one.
- Many people think sports -阅读理解试题
- In less than two months...-阅读理解试题
- At 18, many American young people go off
- Swimming and English Learning... -阅读理
- As a child, I was really afraid of the d
- Many of us don’t pay attention to the i
- A good way to pass an examination is to
- 阅读下面短文,判断正误。(10分)What a c
- Victoria Middle School Report Student: J
- These days, I’m surprised at what my cl
- The last Monday in March is an important
- Have you ever been ill? When you are ill
- Good morning. The program today is about
- If you put a buzzard(秃鹰) in a cage wit
- 阅读理解。(每小题2分,共10分)I\'m a Ch
- Students learn their lessons in class.I
- When it was getting dark, a wolf was wal
- Victoria Middle School Report Student: J
- 阅读下面短文,判断正误。(10分)What a c
- A good way to pass an examination is to
- Many of us don’t pay attention to the i
