suffers-Almost everyone suffers ...
导读:同学你好,你正在阅读的是我爱IT技术网教育培训平台所提供的精选试题,详细的知识点是:suffers部分,以下是详细描述。
例题详解
例题:Almost everyone suffers ...
题目描述:
Almost everyone suffers from a headache sometimes.But some people suffer from repeated, frequent headaches.
What is headache? What causes it? What can be done about a headache? What research is being done on headaches?
The dictionary defines(下定义) headache simply as “a pain in the head.” What most people mean by headache is a pain which lasts several minutes or hours.It covers the whole head, or one side of it, or perhaps the front or the back of the head.To add to the confusion(困惑) about a definition, some people call tight feeling in the head a headache.
A headache is important because it can be the first warning of a serious condition which probably could be controlled if discovered early.If a person removes the warning, day after day, with a pain-killer, he may pass the point of easy control.
The professional name for covering up a symptom(症状) is “masking” (遮蔽).A headache specialist once said, “Masking symptoms is not the best way of treatment.” He compared taking a pain-killer for a headache before a cause is known with taking iron pills for anemia(贫血症) while bleeding continues undiscovered.He added, “Sometimes it is wiser to stand still than to advance in darkness.”
A headache is important also because it affects normal, happy living.The employee with a headache does less work.In a flash of temper he may upset his fellow workers or customers, causing a direct or indirect loss to his organization.The mother with a headache suffers and disturbs the family.She upsets her husband and children.
【小题1】Which is true according to the passage?
| A.Headache has no effect on others. |
| B.Headache may cover the whole body. |
| C.Headache may last several minutes or hours. |
| D.Headache is just the tight feeling in the head. |
【小题2】The sentence underlined in Paragraph 5 means ______.
| A.you should not advance in darkness whatever happens |
| B.you’d better do nothing before you know how to deal with it |
| C.you’d better still stand there without moving when it is dark at night. |
| D.you should take some pain-killers for your headache if you want to cover it up; |
【小题3】What may the writer talk about in the following paragraph?
| A.Treatments of headaches | B.The definition of headaches |
C.Symptom of headaches1 | D.Bad effects of a headache |
【小题4】The passage mainly tells us______.
| A.the reason of headache |
| B.headache and its effect |
| C.everyone suffers from a headache |
| D.a headache is a symptom of something serious |
答案:
【小题1】C
【小题2】B
【小题3】A
【小题4】B
考点归纳:本题所考察的知识点是【suffers】Almost everyone suffers ... 。
解析:试题分析:本文主要讲述的是头痛病的概念和症状,以及头痛病对人的影响。
【小题1】C 细节题。根据文章第3段第二句What most people mean by headache is a pain which lasts several minutes or hours.可知C正确。
【小题2】B 推理题。根据本句He compared taking a pain-killer for a headache before a cause is known with taking iron pills for anemia(贫血症) while bleeding continues undiscovered.He added, “Sometimes it is wiser to stand still than to advance in darkness.”
可知有些人使用止痛药来治疗头痛,事实证明这样的做法是不够明智的,明智的做法是忍着,不去治疗。故B项正确。
【小题3】A 推理题。本文主要讲述的是头痛的概念和症状,接下来要讲得应该就是如何对头痛病进行治疗。故啊正确。
【小题4】B 主旨大意题。根据文章第一段和最后一段可知本文主要讲述的就是头痛病的概念和对人的影响。故B正确。
考点:考查科普类短文阅读
点评:本文主要讲述的是头痛病的概念和症状,以及头痛病对人的影响。要求考生在阅读理解整体语篇的基础上,把握文章的真正内涵。要吃透文章的字面意思,从字里行间捕捉有用的提示和线索,这是推理的前提和基础;要对文字的表面信息进行挖掘加工,由表入里,由浅入深,从具体到抽象,从非凡到一般,通过分析、综合、判定等,进行深层处理,符合逻辑地推理。不能就是论事,断章取义,以偏概全。要忠实于原文,以文章提供的事实和线索为依据。
本文来源于52ij试题网http://shiti.52ij.com/,52ij试题网有小学试题、初中试题及高中试题,初中试卷和高中试卷等,欢迎大家继续阅读学习。如有什么问题或建议请加52ij试题网的QQ群6538112沟通交流。
| 上一篇:霜落荆门江树空下一句-秋下荆门① 【唐】李白霜落荆 | 下一篇:上海磁悬浮列车速度-(10分)上海磁悬浮列车已于2003 |
