首页 - 手机版 - 视频教程 - 收费教程
我爱IT技术网教育平台官网LOGO
  • 语文
  • |
  • 数学
  • |
  • 物理
  • |
  • 化学
  • |
  • 英语
  • |
  • 生物
当前位置: 首页 / 试题 / 精选试题 / red ribbon-根据短文内容回答问题。Red Ribb

red ribbon-根据短文内容回答问题。Red Ribb

来源:52ij试题网   作者:佚名  2015-05-25 09:43  

  导读:同学你好,你正在阅读的是我爱IT技术网教育培训平台所提供的精选试题,详细的知识点是:red ribbon部分,以下是详细描述。

  例题详解  

  例题:根据短文内容回答问题。Red Ribbon We...

  题目描述:

根据短文内容回答问题。
Red Ribbon Week is held every year, usually during the last week of October. It started with a police officer named “Kiki” Camarena. He was sent to Mexico in order to investigate(调查) a Mexican drug company and stayed there for four and a half years. His efforts helped put a stop to several major drug making companies. So the bosses wanted to murder the men who brought them down. When Camarena left his office for a lunch date with his wife on February 7, 1985, a car drove up and kidnapped(绑架) him, and a month later he was killed. At that time he was only 37 years old.
Shortly after his death, people in Camarena’s town began wearing red ribbons in his honor. Then Camarena’s high school friend, Henry Lozano, started Camarena Club. Hundreds of people joined the club and promised to be drug-free in order to honor the death of Camarena. And then schools in several states began to join in. Now, at the end of every October, millions of Americans wear red ribbons in memory of “Kiki” Camarena. So, in 1988, the first national Red Ribbon Week was founded in America.
Red Ribbon Week has become the largest drug education and prevention organization in the United States. It encourages communities to stand up against drugs and it encourages children to make a promise not to take drugs in their life.

【小题1】Is Red Ribbon Week held at the end of October in America?
【小题2】How long did “Kiki” Camarena stay in Mexico?
【小题3】What did “Kiki” Camarena do there?
【小题4】Why do people wear red ribbon during Red Ribbon Week?
【小题5】What’s the passage mainly about?

  答案:
【小题1】Yes, it is./ Yes.
【小题2】For four and a half years./ 4.5 years./ For four years and a half
【小题3】He stopped the companies from making drugs.
【小题4】To honor “Kiki” Camarena./ To be in memory of “Kiki” Camarena.
Because they wanted to honor the death of “Kiki” Camarena.
Because they wanted to be in memory of “Kiki” Camarena.
【小题5】It tells us the background and the purposes of starting Red Ribbon Week.

  考点归纳:本题所考察的知识点是【red ribbon】根据短文内容回答问题。Red Ribbon We...  。

  解析:【小题1】根据文中语句Red Ribbon Week has become the largest drug education and prevention organization in the United States.可知答Yes, it is./ Yes.
【小题2】根据文中句子Mexican drug company and stayed there for four and a half years.可知答For four and a half years./ 4.5 years./ For four years and a half。
【小题3】根据文中语句His efforts helped put a stop to several major drug making companies.可知答He stopped the companies from making drugs.
【小题4】根据文中语句“people in Camarena’s town began wearing red ribbons in his honor.”可知在Camarena的家乡,人们为了纪念他,开始带红丝带.答案不唯一,符合题意即可。
【小题5】这篇短文主要给我们讲述了红丝带周的由来.故答:It tells us the background and the purposes of starting Red Ribbon Week.

本文来源于52ij试题网http://shiti.52ij.com/,52ij试题网有小学试题、初中试题及高中试题,初中试卷和高中试卷等,欢迎大家继续阅读学习。如有什么问题或建议请加52ij试题网的QQ群6538112沟通交流。

上一页 1 2 下一页

上一篇:经线长度-在地球仪上,0°纬线和0°经线的 下一篇:开辟荆榛-阅读材料并回答问题材料一:开辟

相关试题及答案