首页 - 手机版 - 视频教程 - 收费教程
我爱IT技术网教育平台官网LOGO
  • 语文
  • |
  • 数学
  • |
  • 物理
  • |
  • 化学
  • |
  • 英语
  • |
  • 生物
当前位置: 首页 / 试题 / 精选试题 / i still-I still clearly remember...

i still-I still clearly remember...

来源:52ij试题网   作者:佚名  2015-05-14 14:42  

  导读:同学你好,你正在阅读的是我爱IT技术网教育培训平台所提供的精选试题,详细的知识点是:i still部分,以下是详细描述。

  例题详解  

  例题:I still clearly remember...

  题目描述:

I still clearly remember that day. I was on the side of the road for close to four hours with my big Jeep. I put signs in the windows that said, “NEED A JACK(千斤顶)”.
Right as I was about to give up, a truck stopped and a man got off. He sized up the situation and went back to take a jack. After about two hours, we finished the job with sweats. We were both dirty. His wife produced a large water jug for us to wash our hands in.
I tried to put $20 in the man’s hand, but he wouldn’t take it, so instead I went up and gave it to his wife as quietly as I could. I thanked them up one side and down the other. I asked the little girl, their daughter, where they lived, thinking maybe I’d send them a gift. She said they lived in Mexico. They were in Oregon now so Mommy and Daddy could pick cherries for the next few weeks. After that, they were going to pick peaches, and then go back home.
After I said my goodbyes and started walking back to the Jeep, the girl called out and asked if I’d had lunch. When I told her no, she ran up and handed me a tamale(玉米粽子). I thanked them again and walked back to my car. When I opened the tamale, what did I find inside? My $20 bill! I ran to the van and the guy rolled down his window. He saw the $20 in my hand, started shaking his head smiling, and with what looked like great concentration said in English: “Today you, tomorrow me.” Then he rolled up his window and drove away, with his daughter waving to me from the back.
This family, working on a seasonal basis where time is money, took a couple of hours to help a stranger while others passed by quietly.
Since then I’ve helped many people like the Mexican family. I didn’t accept money. But every time I was able to help, I felt as if I was putting something in the bank.
【小题1】From the passage we know that __________.

A.the Mexican man couldn’t speak English
B.the author’s car broke down on the road
C.the Mexican family came to Oregon for a visit
D.$20 was a small amount for the Mexican family
【小题2】Why did the author give the money quietly to the man’s wife?
A.Because the man had refused to accept it.
B.Because the man’s wife needn’t wash her hands.
C.Because the author thought the Mexican family was poor.
D.Because the author thought the man’s wife would take it.
【小题3】The Mexican man helped the author because he tended to think that ___________.
A.it was completely wrong for others to pass by quietly
B.it was quite easy to help the author mend the jeep
C.it was possible that everyone might get into trouble!
D.the author was a polite stranger and deserved the help
【小题4】Which of the following is TRUE about the author?
A.He hated those who didn’t offer help.
B.He would send a present to the family soon.
C.He wondered why they didn’t take the money.
D.He considered helping others as saving money in the bank.
【小题5】What can we infer from the passage?
A.The Mexican family lived a richer life than the author.
B.The Mexican family did seasonal work in Oregon each year.
C.The author was inspired to help others by the Mexican family.
D.What made the writer moved was the tamale given by the girl.

 

 

  答案:
【小题1】B
【小题2】A
【小题3】C
【小题4】D
【小题5】C

  考点归纳:本题所考察的知识点是【i still】I still clearly remember... 。

  解析:试题分析:文章讲述了作者的车子在路边坏了,很久都没有人来帮忙,最后一对墨西哥的夫妇帮助了作者,作者想给钱作为报酬,可是他们并不要,作者深受触动,在以后的日子中也做了很多的好事来帮助其余的人。
【小题1】细节题。从I was on the side of the road for close to four hours with my big Jeep. I put signs in the windows that said, “NEED A JACK(千斤顶)”.可知作者的车子坏了,故选B
【小题2】细节题。从I tried to put $20 in the man’s hand, but he wouldn’t take it, so instead I went up and gave it to his wife as quietly as I could. 可知这个墨西哥男人不要作者的钱,所以作者想给那个女的,故选A
【小题3】推断题。从He saw the $20 in my hand, started shaking his head smiling, and with what looked like great concentration said in English: “Today you, tomorrow me.”这个墨西哥男人认为每个人都有可能遇到苦难的,故选C
【小题4】细节题。从But every time I was able to help, I felt as if I was putting something in the bank.可知,作者将每一次帮助别人都视为向银行里存钱,故选D
【小题5】推断题。从最后一段可知,作者被墨西哥夫妇的友好帮忙所鼓舞,他也经常去帮助别人,故选C
考点:日常生活类记叙文
点评:本文文脉清晰,结构很好把握。记叙文是历年高考很常见的文体,把握好作者记叙事情的起因,经过,结果。同时,此类文章细节题居多,在对文章看懂了的基础在仔细对比选项和文章,即可得出答案。

本文来源于52ij试题网http://shiti.52ij.com/,52ij试题网有小学试题、初中试题及高中试题,初中试卷和高中试卷等,欢迎大家继续阅读学习。如有什么问题或建议请加52ij试题网的QQ群6538112沟通交流。

上一页 1 2 下一页

上一篇:世上疮痍-“世上疮痍,诗中圣哲”;“民间 下一篇:洋流对地理环境的影响-洋流对地理环境的影响表现在( 

相关试题及答案