owning-Owning a smart phone may...
导读:同学你好,你正在阅读的是我爱IT技术网教育培训平台所提供的精选试题,详细的知识点是:owning部分,以下是详细描述。
例题详解
例题:Owning a smart phone may...
题目描述:
Owning a smart phone may not be as smart as you think. They may let you surf the Internet, listen to music and snap photos wherever you are… but they also turn you into a workaholic, it seems.
A study suggests that, by giving you access to emails at all times, the all-singing, all-dancing mobile phone adds as much as two hours to your working day. Researchers found that Britons work an additional 460 hours a year on average as they are able to respond to emails on their mobiles.
The study by technology retailer Pixmania reveals the average UK working day is between 9 and 10 hours, but a further two hours is spent responding to or sending work emails, or making work calls. More than 90 percent of office workers have an email-enabled phone, with a third accessing them more than 20 times a day. Almost one in ten admits spending up to three hours outside their normal working day checking work emails. Some workers confess they are on call almost 24 hours a day, with nine out of ten saying they take work emails and calls outside their normal working hours. The average time for first checking emails is between 6 am and 7 am, with more than a third checking their first email in this period, and a quarter checking them between 11 pm and midnight.
Ghadi Hobeika, marketing director of Pixmania, said, “The ability to access literally millions of apps, keep in contact via social networks and take photos and video as well as text and call has made smart phones invaluable for many people. However, there are drawbacks. Many companies expect their employees to be on call 24 hours a day, seven days a week, and smart phones mean that people literally cannot get away from work. The more constantly in contact we become, the more is expected of us in a work capacity.”
【小题1】What can we conclude from the text?
| A.All that glitters is not gold. |
| B.Every coin has two sides. |
| C.It never rains but pours. |
| D.It’s no good crying over spilt milk. |
| A.calling | B.reaching |
| C.getting | D.using |
| A.The average UK working day is between nine and twelve hours. |
| B.Nine-tenths spend over three hours checking work emails. |
| C.One fourth check their first mails between 11 pm and midnight. |
| D.The average time for first checking emails is between 6 am and 8 am. |
| A.Workaholics like smart phones |
| B.Smart phones bring about extra work |
| C.Smart phones make our live easier. |
| D.Employers don’t like smart phones |
答案:
【小题1】B
【小题2】D
【小题3】C
【小题4】B
考点归纳:本题所考察的知识点是【owning】Owning a smart phone may... 。
解析:试题分析: 这篇文章主要介绍使用智能手机也许并不像你想的那样明智。使用智能手机可以让你随时随地上网、听音乐、拍照片,但也可能让你变成工作狂。最新调查显示,智能手机能让你随时查收邮件,因此这种花哨的机会让你每天的工作时间延长多达两个小时。
【小题1】B。推理判断题。通读文章可知,文章主要讲智能手机的利弊。根据第一段They may let you surf the Internet, listen to music and snap photos wherever you are… but they also turn you into a workaholic, it seems.可知,只能手机让人们上网,听音乐等,也会给人增加不必要的负担。也就是说有两面性。故选B。
【小题2】D。根据上下文猜测单词含义。根据第三段More than 90 percent of office workers have an email-enabled phone, with a third accessing them more than 20 times a day. 可知超过90%的职员有可以收发电邮的手机,其中1/3每天查看20次以上。故选D。
【小题3】C。细节题。根据文章第三段and a quarter checking them between 11 pm and midnight. 可知四分之一的人会在晚上11点到午夜的时候查看邮件。故选C。
【小题4】B。主旨大意题。通读文章可知,本文主要讲智能手机不仅能给人们带来便利,同时也会增加额外的工作负担。故选B。
考点:考查新闻报道类短文阅读。
本文来源于52ij试题网http://shiti.52ij.com/,52ij试题网有小学试题、初中试题及高中试题,初中试卷和高中试卷等,欢迎大家继续阅读学习。如有什么问题或建议请加52ij试题网的QQ群6538112沟通交流。
| 上一篇:我国最大的岛屿-我国面积最大的岛屿是A.海南岛, | 下一篇:百家争鸣出现的原因-春秋战国时期“百家争鸣”局面出 |
